Excursie Brunssummerheide

Wandelen op de Brunssummerheide: 

We hadden het leuk, en leerden veel en deden spelletjes. Als eerste spelletje moest je obstakels en hindernissen doen, onder en over de boomstamhordes.

Het spel was klaar en we liepen door en we kregen wat informatie over de heide: ze vertelden over de grootste roofvogel: De Arend. En daar hoorde ook een spel bij: de arend (2 tikkers) en de kleine vogeltjes (de rest). De bedoeling was dat de arend de kleine vogeltjes pakt (tikt), en ben je getikt ga je stil staan en als een andere vogel een rondje om je heen ging (vliegt) dan ben je weer vrij.

Het spel was klaar en we liepen door, en we kregen wat te horen over dennenappels en daar hoorde ook een spel bij. Iedereen kreeg een dennenappel en daar gingen we mee jeu de boelen. We liepen weer door en ondertussen kwamen we bij een grote mierenhoop en werd daar iets over verteld. En we deden nog een spel: in een kring staan en bij de linkerhand een stap naar voren en rechterhand een stap naar achter. 

Verder deden we nog estafette en mochten we in klim-bomen klimmen. 
We moesten in 2 rijen gaan staan (team groen en zwart in een aparte rij). Je stond naast iemand. Diegene moest je vertrouwen. Je werd geblinddoekt en diegene die je moest vertrouwen die begeleidde jou naar de overkant en je mocht alleen maar praten niet aanraken.  In het midden de rollen andersom draaien. Dat was het en we liepen door langs de broccoli boom en daar stonden onze ouders en we reden terug naar school. 

Dat was ons avontuur op de Brunssummerheide! 

Door Lana Wijnen 6KW.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details